Sastojci:
Za palačinke:
400 g brašna
4 jajeta
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
600 ml mleka
Za fil:
700 ml mleka
100 g pudinga od čokolade
8 kašika šećera
300 ml mlake vode
Ostalo:
1 l mleka
1 kašika ulja
ISPROBAJTE I… Čokoladne palačinke
Priprema:
Palačinke:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja sa šećerom. Dodati mleko so i brašno pa dobro promešati da se dobije ujednačena masa bez grudvica.
2. Ostaviti smesu da odstoji u frižideru oko 30 min.
Fil:
1. Ostaviti da provri 500 ml mleka sa vodom i šećerom.
2. U preostalih 200 ml mleka razmutiti puding i ukuvati ga u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Tiganj dobro zagrejati, u njega sipati ulje i pustiti da se ugreje. Nakon toga ulje presuti u pripremljeno testo, promešati i ispeći palačinke u istom tiganju.
2. Puding premazati preko svake palačinke, saviti krajeve kako fil ne bi iscurio i umotati ih.
3. Poređati palačinke u pleh i naliti ih litrom mleka da ogreznu. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C oko 30 min.
Recept Marije Jovanović iz Žiče
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net