Sastojci:
300 g margarina
350 g brašna
1 belance
1 kašika kisele pavlake
170 g šećera u prahu
2-3 kašike čokolade u prahu
150 g čokolade
1 kašika ruma
ISPROBAJTE I… Saher keksiće
Priprema:
1. Pomšati 200 g margarina sa polovinom brašna, dodati belance, kiselu pavlaku, 120 g šećera u prahu, pa postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.
2. Testo podeliti na dva dela, a u jedan dodati čokoladu u prahu.
3. Tamno testo razviti na 3-5 mm debljine, vaditi cvetiće i peći na 200ºC od 5-9 minuta.
4. Na isti način razviti beli deo testa i vaditi cvetiće, ali na svakom napraviti u srediti rupicu. Peći na isti način, ali voditi računa da ostanu beli.
5. Izmiksati 100 g margarina sa 50 g šećera u prahu, dodati otopljenu čokoladu i rum, i filovati keksiće spajajući crni cvetić sa belim.
Recept Anite Nikolić iz Vučja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net