Sastojci:
* 2 cvekle
* 1 čaša (od 2 dl) mleka
* 1 kašičica jabukovog ili alkoholnog sirćeta
* 3/4 čaše šećera
* 1/4 čaše ulja
* 2 kašike ekstrakta vanile
* 1/2 čaše kakao praha
* 1 čaša brašna
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1/2 praška za pecivo
* prstohvat soli
ISPROBAJTE I… Čoko- lešnik mafine
Priprema:
1. Očistiti cveklu, dobro je oprati i iseći na listiće. Zatim je skuvati kako bi bila sasvim mekana.
2. Ostaviti cveklu da se ohladi, a potom je usitniti u blenderu. Po potrebi se možete dodati malo vode ili limunovog soka kako bi blender mogao da fino usitni cveklu.
3. Sediniti mleko, sirće, šećer, ekstakt vanile i ulje. Dodati izmiksanu cveklu i sve lepo povezati.
4. U posebnoj posudi pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Povezati ove dve smese i dobro sve promešati kako bi se dobila ujednačena masa.
5. Kalup za mafine obložiti papirnim korpicama. Sipati u svaku pripremljenu smesu, do 3/4 korpice. 6. Peći mafine 20-25 minuta na 180°C. Dekorisati ih po želji i poslužiti.
Recept Marije Jonavović iz Žiče
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net