SASTOJCI:
Za koru:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 6 jagoda
Za fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1/2 ”dijavit” margarina
Za preliv:
- 700 g jagoda
- 1 preliv za kolače
PRIPREMA:
1. Jagode iseckati na komadiće.
2. U posudi za mešanje umutiti jaja sa 7 kašika šećera, a zatim dodati 7 kašika brašna i promešati.
3. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i odozgo poređati 6 iseckanih jagoda. Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 15 min.
4. Skuvati mleko sa 10 kašika šećera pa dodati razmućen puding i 4 kašike brašna.
5. Gotov puding skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
6. Umutiti margarin pa ga umešati u prohlađen puding.
7. Preliv spremiti prema uputstvu sa kesice
8. Na koru naneti pripremljen fil od pudinga, poređati 700 g iseckanih jagoda i preliti prelivom. Kolač staviti u frižider da se ohladi, a zatim iseći na kocke.
Ovo je najlepši voćni kolač. Veoma je ukusan i jednostavno se priprema. Prijatno!
Recept Aleksandre Pajkić iz Zatonja