Sastojci:
Za testo:
* 10 jaja
* 10 kašika šećera
* 10 kašika brašna
* 1 prašak za pecivo
Za fil:
* 5 pudinga od vanile
* 12 kašika šećera
* 4 kašike gustina
* 250 g margarina
* 200 g bele čokolade
* 1,7 l mleka
Ostalo:
* 500 g eurokrema
* 250 g šlaga
ISPROBAJTE I… Ferero tortu
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst šam, u drugoj posudi umutiti žumanca sa šećerom pa dodati brašno pomešano s praškom za pecivo.
2. Lagano u smesu sa žumancima umešati šam od belanaca.
3. Odgovarajuću tepsiju (39×40 cm) obložiti papirom za pečenje pa u nju izliti pripremljenu smesu i peći koru na 180°C oko 20 minuta.
4. Još uvek vruću koru premazati eurokremom pa po dužini prepoloviti testo.
Fil:
1. Puding, šećer i gustin pomešati s malo mleka, a ostatak staviti da provri. Uliti razmućenu smesu u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.
2. Dok je još fil vruć sjediniti ga s belom čokoladom, a kada se sasvim ohladi izmiksati ga s omekšalim margarinom.
Finalni postupak:
1. Na nanet sloj eurokrema staviti polovinu fila, pa preko toga položiti drugi deo kore. I nju premazati s eurokremom, filom i šlagom.
Recept Monike Sabo iz Bečeja
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net