SASTOJCI:
- 15 jaja
- 400 g keksa
- 300 g oraha
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike brašna
- 100 g suvog belog grožđa
- 100 g bele čokolade
- 200 g crne čokolade
- 600 g šećera
- 2 ”dijavit” margarina
- 200 g gustina
- 1 l mleka
- 500 g šlaga
PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca, dodati 300 g šećera, 15 kašika mlevenog keksa, 15 kašika mlevenih oraha, prašak za pecivo i 3 kašike brašna. Od dobijene smese ispeći 3 kore na 200 °C.
2. Umutiti žumanca sa 250 g šećera pa skuvati na pari.
3. Razmutiti 6 kašika gustina sa 200 ml mleka.
4. Prokuvati 300 ml mleka i lagano umešati gustin i 50 g šećera. Kada se gustin ohladi, sjediniti ga sa žumancima.
5. Umutiti margarin i umešati u fil. Dodati seckanu belu čokoladu, suvo grožđe, 100 g seckane crne čokolade, 150 g seckanih oraha i 150 g seckanog keksa.
6. Šlag napraviti prema uputstvu sa kesice. 7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, kora, šlag.
Recept Slađane Marković iz Jagodine