Sastojci:
Za fil I:
125 g margarina
3 kašika šećera u prahu
100 g žele bombona
1 puding od vanile
3 kašika šećera
500 ml mleka
Za fil II:
4 štangle čokolade
parče margarina
2 kašike šećera
pola šoljice (za crnu kafu) mleka
2 žumanceta
malo kokosa
Ostalo:
250 g keksa sa čokoladom
mleko (za potapanje keksa)
1 šlag
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Fil I:
1. Razmutiti puding s malo mleka, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
2. Zatim dodati razmućen puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Nakon toga ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, umešati iseckane žele bombone, pa sve sjediniti s ohlađenim pudingom.
Fil II:
1. Čokoladu otopiti s mlekom, a margarin umutiti sa šećerom. Pomešati otopljenu čokoladu s margarinom, te ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti žumanca pa ih sjediniti s prethodnom smesom.
Finalni postupak:
1. Keks podeliti na tri dela, pa jedan deo umakati u mleko i ređati na tacnu.
2. Odgore premazati filom I, te poređati drugi deo keksa. Zatim naneti fil II i posuti ga kokosom.
3. Na kraju poređati i treći deo keksa, pa tortu ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
4. Sutradan umutiti šlag te ukrasiti tortu po želji.
Recept Danijele Petrović iz Pirota
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net