Torte & kolači
  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Torte
Torta s grejpfrutom i narandžom
Čokoladna parfe torta 
Spiralna voćna torta 
Šarlota s kestenom i dunjom
Kamelija torta
Piškota torta
Šarena torta
Elza torta
Brza jafa torta
Svilena keks torta

Torte & kolači

  • Novi broj
  • Kolači
  • Sezonske poslastice
  • Slatka testa
  • Torte
Brzi kolač s makom
Kolači

Brzi kolač s makom

Sastojci:

Za testo:

  • 8 žumanaca
  • 8 belanaca
  • 1 šolja (od 2 dl) šećera + 100 g
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja nemlevenog maka
  • 6 kašika hladne vode
  • 5 dl mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 žumanceta
  • 250 g margarina
  • 2 vanil-šećera
  • šaka pečenih seckanih lešnika

Priprema:

  1. Umutiti 6 žumanaca sa šoljom šećera, pa dodati hladnu vodu, brašno, mak i sneg od belanaca.
  2. Peći na 180ºC oko 15-20 minuta. Koru preseći uzduž na dva dela.
  3. Za fil: u malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa 100 g šećera i vanil-šećerom, te ukuvati razmućen puding. Kad se zgusne, ostaviti da se ohladi.
  4. Margarin umutiti sa 2 žumanceta, pa postepeno dodavati u ohlađen krem i mutiti.
  5. Filovati kore. Odgore posuti pečenim lešnicima.

 

Recept Nataše Struhar iz Bačkog Petrovca

Brzi kolač s makom was last modified: November 21st, 2017 by gorananicic
mak
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Brijoš sa nutelom
next post
Brijoš sa nutelom

Slatkiši koji se ne zaobilaze

Kolač s jabukama i suvim grožđem

Čokoladne princes krofne

Čoko-krem mafini

Belgijske kocke

Čokoladna jagodica

Lubenčice


Potražite na kioscima

Najnoviji recepti

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Torta s grejpfrutom i narandžom

  • Čokoladna parfe torta 

  • Spiralna voćna torta 

  • Čizkejk s narandžama 

Vama najdraži

  • Prelistavamo novi broj: Torte i kolači #91

  • Čokoladna parfe torta 

  • Zakova torta

  • Šlag torta sa kiselom pavlakom

  • Elza torta

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest

@2018 - Color Media International. All Right Reserved.


Back To Top