Sastojci:
5 jaja
5 dl mleka
9 kašika brašna
malo soli
60 g margarina
1 kašika šećera
100 g nugat krema
150 g mlevenog keksa
50 g mlevenih oraha
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U pleh veličine 40×40 cm staviti margarin. Rernu zagrejati na 200°C, a potom staviti u nju pleh i ostaviti ga da se margarin otopi.
2. Za to vreme penasto umutiti jaja mikserom. Dodati mleko, brašno, malo soli i šećer pa dobro umutiti kako bi se svi sastojci sjedinili u homogenu smesu.
3. Nakon toga, uliti smesu u pleh, ravnomerno je rasporediti i peći oko 20 minuta.
4. Pečenu palačinku ostaviti da se prohladi, a potom je premazati nugat kremom.
5. Zatim je posuti mlevenim keksom i mlevenim orasima, pa pažljivo uviti u rolat.
6. Oštrim nožem lagano seći na trouglove, te ih ređati na tacnicu.
Savet:
Kao nadev za palačinku možete koristiti i neki drugi premaz, a takođe možete dodati i voće po želji.
Recept Fatime Biberović iz Sjenice
Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači!
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net